T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / GÖLBAŞI - Karaali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Tarihçe

Ankara ili, Gölbaşı ilçesi, Karaali Yazlık Mahallesinde Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulunun kapatılmasıyla boşalan öğretim binasının Mesleki e Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün 17.07.2020 tarih ve 9536026 sayılı kararı ile Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine dönüştürülmesine ve okulumuz Karaali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin açılmasına karar verilmiştir.

Okulumuzun açılış kararı verilirken yerleşim biriminin ortaöğretim düzeyindeki eğitim ihtiyacı, öğrenci potansiyeli, eğitim maliyeti, eğitim ekonomisi, fiziki kapasite ve ilgili yönetmelik hükümleri incelenmiş ve değerlendirme sonucunda 2020-2021 eğitim öğretim yılından itibaren bünyesinde Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı Alanı ile Tarım Alanının açılması kararlaştırılmıştır.

Okul kampüsümüzde eğitim-öğretim binası, pansiyon binası, lojman açık futbol halı sahası, voleybol ve basketbol antrenman alanı bulunmaktadır. Eğitim öğretim binası 12 derslik, 1 fen ve teknoloji laboratuarı, 1 bilgisayar laboratuarı , 1 müzik sınıfı,1 Hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı 1 Tarım Atölyesi olmak üzere 2 uygulama atölyesi bulunmaktadır..Okul bahçemiz de yer alan Bahçe bitkileri uygulama Alanı, Tarla Bitkileri Uygulama Alanı ,Ata Tohum yetiştiriciliği ve Hibrit Tohum ekim alanının yer aldığı örtü altı yetiştiriciliği yapılan 2 tünel seramız mevcuttur. Hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı alan öğrencillerinin uygulama alanı ve yumurta üretimi yapılan kanatlı kümes hayvanları atölyemiz bulunmaktadır. Pansiyon binası 24 oda, 2 dinlenme odası, 2 etüt odası ve 1 yemekhaneden oluşmaktadır. Lojman da ise 10 daire bulunmaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 21.09.2021 - Güncelleme: 16.08.2023 12:27 - Görüntülenme: 378
  Beğen | 0  kişi beğendi